sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Infodumppaus


Luen parasta aikaa mahtavaa Juha-Pekka Koskisen Ristin ja Raudan tietä. Nyt tiedän, mllainen kirja on, kun se kirjoitetaan täysin ilman infodumppausta. Itse en sitä osaa. Onneksi olen vielä kehityskelpoinen yksilö. Alan opettelemaan tästä hetkestä eteenpäin.

Turha selittely siis pois. 

Ja silloin lukija joutuu selaamaan tietokirjoja tai nettiä, etsiäkseen faktat sieltä (sorruin tähän itse). Ristin ja raudan tien rinnalla luin faktat Ristiretket-tietokirjasta. Ja netistä etsin lisätietoa Guiscardista ja Bohemondista...

Eli ollakko vai eikö olla selittelijä? Onneksi koelukijoissani on sekä historiantuntijoita että "normaaleja ihmisiä", eli ei-historiafriikkejä. Saan kyllä palautetta, jos joku asia on mennyt yli ta ohi. 

Ja ihmisillä hyvä tahto

Koska tähän blogiin on jo putkahtanut muutakin kuin kirjan kirjoittamiseen liittyviä aiheita, niin jatkan toisella aiheella:

Juluaattoon on 3 yötä. Ihmisten hyväsydämisyys lämmittää sekä mieltä että uunejamme. Ilman kyyneliä en kiitollisuuttani pysty kuvailemaan. Eilen saimme lahjoituskeräyksen tuloksena polttopuita. Tänään lämmöllä käärittyjä paketteja pojillemme ja itsellemme.  Herkkujakin. 

Kiitos tuntuu vähäpätöiseltä sanalta
pitää olla toinen
suurempi
sanana voimallsempi kuin kiitos
kuten
ylistys
kunnian tekeminen
Teen kunniaa niille, jotka ovat luopuneet itsekkyydestään
tukiessaan tätä perhettä
Nöyrimmästi
 

 

 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti