sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Uron trailerin esitöitä
Anteeksiantamattoman pitkä aika siitä, kun viimeksi päivitin blogiani. Jos alkaisin selittää syitä, siihen kuluisi turhaan sivukaupalla tallennustilaa ja rivien välistä voisi tarkalla silmällä ehkä havaita pientä burnoutin oireilua. Sen vuoksi keskityn nyt kiittämään kaikesta avusta, mitä olen saanut.

Suunnitelmat - check

On ollut mahtavaa olla suunnittelemassa Uron mainostrailerin kuvauspäivää, joka on Helatorstaina. Enpä ollut koskaan tehnyt käsikirjoitusta elokuvaa tai videota varten, ja täytyy sanoa, etten sitä vieläkään tehnyt. Luonnoksen sain aikaiseksi, ja onneksi kuvaaja on ihana, innostunut, innostava ja aivan mahtavan professionaali tyyppi, joten kaikki suunnitelmat ja ohjeet saatiin ajoissa esiintyjille. Kiitos Jenni!

Roolit - check

Pääosien esittäjiksi valikoitui tuttua lastenkasvatusmetodiani (uhkailu, kiristys ja lahjonta) käyttäen poikani ja miniäni. Kauniin nuoren naisen, jolla olisi koko Helatorstai vapaana, löytäminen naispääosaan ilmaiseksi tuotti päänvaivaa enemmän kuin riittävästi. Kaikki ympärilläni olevat nuoret naiset ovat toki kauniita, mutta toisella tyttäristäni oli työkiireitä, toisella on rooliin nähden liian lyhyet hiukset. Kun about viidennen kerran sitten kysyin miniältäni, hän lopulta suostui - asettaen ehdon. Johon poikani vastasi: "Suku on pahin!" Kiitti hitosti ensin näin sanallisesti Viivi ja Ville! Kauniimpaa Aamua enkä auktoriteettisempaa Uroa voisi videoon kuvitella.

Enkä parempaa henkivartijaa. Henkivartijan karismaattiset ja persoonalliset kasvot sekä miehekäs olemus kruunaavat koko videon. Hail Egil!

Väkeä kuvakuskiin on kutsuttu puskaradion kautta. Vieläkin mukaan mahtuu taustalle talonväeksi tai markkinakansaksi. Eli jos intoa, aikaa ja muinaisvaatteet löytyvät, kannattaa ottaa yhteyttä sähköpostilla. Palkkioita ei jaeta, ainoastaan kunniaa ja mainetta. Kiitos teille kaikille paikalle saapuville!

Paikka - check

Paikka valikoitui kuvauksiin pyydetyn pikku-viikkariveneen kipparin toivomuksesta Aulangolle. Kun viime viikolla yksi ilta kävimme kuvauspaikkoja siellä tutkimassa, totesimme ne hyviksi. Harmi, että vasta käydessämme siellä, kuulimme siellä olevan kodan olevan varauskota, ja luonnollisesti se oli jo varattu. Saimme sentään varattua sen puoleksi päiväksi. Hyvä niin. Paikan ongelma on parkkipaikkojen puute. Ans kattoo, miten käy. Kiitos Anna, kun hoidat avaimen.

Catering - check

Silloin kun toimitaan pienellä budjetilla, talkoopohjalta sähköttömässä paika ja persaukisen tilaajan (minä) kanssa, niin kaikkeen pitää yllämainittujen huippuesiintyjienkin mukautua - niinkuin nuotioruokaan. Ja onneksi omat lapset voi valjastaa tähänkin. Todennäköisesti en ole ainoa äiti, joka näin äitienpäivänä kiittelee lapsiaan, mutta sehän on jo yleismaailmallinen totuus, että juuri minun lapseni ovat maailman parhaat.

Asusteet - check

Luotan siihen, että puskaradion kautta esiintyjiksi kutsutuilla historianelävöittäjillä on asusteet omasta takaa. Päähenkilöiden vaatteet on ok, pienellä lainamekkolisäyksellä. Etenkin Viivin uudet tossut ovat aivan mahtavat ja saavat myös sekunttinsa videosta. Vivat Eduard!

Rekvisiitta - check

Kiitos Jaakko veneestä! Aivan mahtavaa saada paikalle käsin veistetty viikinkivene. Se oli jotain, mitä en ensimmäisissä mielikuvissani osannut edes kuvitella.
Projekti Uron Kilpi on ollut perhepiirissä muutaman viikon mittainen työrupeama. Se on ollut meille tärkeä yksityiskohta, koska se on myös Uron logo. Siitäkin tulee mahtava. Kiitos Juha.
Kiitos kaikille niille, jotka tuovat mukanaan turkiksia ja taljoja. Uro elää turkiskaupalla, joten ne ovat tärkeä pointti, vaikka eivät trailerissa kovin merkittävää osaa saakaan.
Oluthaarikka. Tämä pieni rekvisiitta nyt tuottaa vaivaa omistajalleen. Toivon Loru, että kestät muistutteluni torstaihin saakka. Hätävaratuoppini ei edusta rautakautista juoma-astiaa, vaikka sen pyörittäisi tervassa. Kiitos Loru kaikesta muustakin lainailusta, mitä tässä viime aikoina on ollut ilmassa.

Sälää - check

Kiitos Eve kaikesta sekalaisesta avusta, jonka luettelemiseen kuluisi taas sivukaupalla tallennustilaa, mutta etenkin vaatteiden lainasta ja kuvaajan kuskaamisesta.
Kiitos Antti Martikainen mahtavasta musiikkidiilistä!
Kiitos nimetön äänimies tulevasta panoksestasi. Laitetaan miekat kalisemaan ja lapset nauramaan.
Kiitos Finnfoto valmiista sopimuspohjista, joista sain tosi vähällä vaivalla muokattua sopimukset joka suuntaan.
Kiitos Bookcover, että saan itse vaikuttaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti