lauantai 25. huhtikuuta 2015

Hämeen URO Bookcover

 

Bookcover


Haaveeni on toteutunut. Kirjailija Ketomäki ei ole enää utopiaa. Kirjailija Ketomäen kustantaja on Bookcover.


Kun kesällä 2014 annoin sormilleni luvan laulaa, en heti uskonut pääseväni näin pitkälle. Kunhan kirjoitin, ja hetken päästä luin hämmästyneenä, mitä oikein olin kirjoittanut. Usko Uron tarinaan syntyi vasta syksyn aikana, kun koelukijat kilvan kehuivat tarinaa - sekä tekstiä, jota itse pidin naivina ja kielioppivirheitä vilisevänä. Uskoni tekstiin, sen jouheuteen ja oikeaoppisuuteen syntyi vasta tämän vuoden puolella. Ja koska kukaan ei ole täydellinen - niin tuskin minäkään, joten tuskin tekstikään. Siitäkään huolimatta, että kirjoittaja on yksi pahimman luokan pilkunkoijaajista. (Opin sensuroitujen kansanrunojen illassa, mitä tuo koijaaminen on oiken alunperin tarkoittanut!)

Lähetin käsikirjoituksen kustantajille 10.4. henkisesti hyvin valmistautuneena alkavaan puolen vuoden odotukseen, josta niin monilla sivustoilla netissä kerrottiin. Lähes jokaisen kustantamon sivuilla sanotaan, että vastausaika käsikirjoituksen lähettäneille on noin puolivuotta, eikä palautetta anneta. Kun kustantamojen nettisivuja lukee käsikirjoitusten lähettämisen osilta, niin mieleen tulee väistämättä, että ohjeiden tarkoitus on ainoastaan lannistaa käsikirjoituksen lähettäjän itseluottamus.

Puolen vuoden odotusaikani päättyi yllättäen jo viisi päivää käsikirjoituksen lähettämisen jälkeen. Silloin sain ehkä rakkauskirjeitäkin kauniimman sähköpostin. Uro oli taistellut tiensä kustantajan sydämeen. (On juuri kirjailijan vapautta käyttää ylisanoja ja liioitella?)  Ja eilen, perjantaina 24.4.2015 oli historiallinen H-hetki, kun allekirjoitimme kustannussopimuksen. Itse asiassa kaksi sopimusta, sillä Uron toinen osa tähdätään jo joulumarkkinoille. Uskon sormieni laulavan tarinan hyvinkin isäinpäiväksi, vaikka sopimuspaperiin en uskaltanut sitoa dead linea niin lähelle. Isäinpäivä on kuitenkin tavoitteeni, ja kuukausina se on suunnilleen sama, joka kului Uron ykkösosan kirjoittamiseen (jollei korjausaikaa oteta mukaan).  Osaisinko nyt jo kirjoittaa niin, etten tarvitsisi kolmen kuukauden korjausrumbaa?

Olen enemmän kuin tyytyväinen sopimukseemme. Hyvien prosenttien lisäksi parasta on, että saan myydä ja markkinoida kirjojani itse. Kuvaamme mainosvideon, ja tulen myymään kirjaa ainakin kesäkuussa Turun Vanhalla Suurtorilla, elokuussa Hämeen Linnan kupeessa ja syyskuussa Pukkisaaressa. Kirjaa saa edelleen ostaa Mesenaatista, missä on käynnissä yhteisörahoitushanke nimenomaan mainosvideon kuvauksiin ym. markkinointiponnistuksiin tarvittavan maallisen mammonan keräykseen.

Minulle erittäin tärkeä asia, johon en itse voi mitenkään vaikuttaa, mutta joka toteutui onnen kantamoisen kautta, on että kirjoihini tulee teksti:
Painettu Suomessa
Bookcoverilla nimittäin on oma painotalo Kurikassa. Arvostan suomalaista työtä ja olen iloinen, että Uro työllistää suomalaisia tekijöitä sitäkin kautta. (Luin viimeksi Vasemmistoliiton kansanedustajan Anna Kontulan kirjan Kirjeitä oikealle, joka yllätys-yllätys oli painettu Riikassa...)

Hämeen Uro - Perintö julkaistaan siis toukokuun aikana, joten kun nyt ostat kirjan etukäteen Mesenaatissa, saat sen viimeistään kesäkuussa käteesi. Ja samalla rahoitat loistavan mainospätkän kuvaamista. Mesenaatissa keräämämme varat menevät videossa esiintyville historianelävöittämisyhdistyksille, nuorelle ammattikuvaajalle, kotimaiselle fantasiamusiikin säveltäjälle sekä nuorelle graafikolle. 

Tukekaa kotimaisia tekiöjitä ja osallistukaa rahoitukseen:Viitaten aikaisempaan blogiini, tulin hankkineeksi arvan. Arpani sattui olemaan sellainen, joka osallistuu arvontaan. Arvonnan lopputulos ratkeaa, kun tästä alkava uusi työ on tuottanut tulosta. Nimittäin myyntityö. 

Ystävät, lukijat, jakakaa blogiani!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti